Hvad er GAI (generativ artificiel intelligens)? Hvilke GAI-redskaber kan være relevante i en uddannelseskontekst? Hvordan kan en hensigtsmæssig (og kompenserende) udnyttelse af disse teknologier se ud for elever og studerende med skriftsprogsvanskeligheder?
Dette online kursus er for dig, der arbejder med at støtte elever/studerende med ordblindhed eller andre skriftsprogsvanskeligheder, og som ønsker en indføring i og inspiration til at arbejde med området.
Kurset består af et 3-timers webinar på Zoom samt en opfølgende session med Q&A på 1 ½ time
Kurset er målrettet lærere/undervisere og støttepersoner på ungdomsuddannelser og lange videregående uddannelser.
Som deltager på kurset får du:
Efter ChatGPT blev introduceret i 2022 har elever og undervisere på nærmest alle uddannelsesniveauer skullet forholde sig til, at en ny og, for de fleste, temmelig abstrakt teknologi har gjort sit indtog i deres hverdag.
Dette har rejst mange spørgsmål af både etisk, teknisk og praktisk/pædagogisk karakter. Derfor står vi som undervisere og vejledere med et stort ansvar for at forholde os til muligheder og begrænsninger i den nye teknologi. Dette kræver kendskab til og viden om teknologien, som for mange først skal opbygges.
Kurset søger at give en grundlæggende forståelse af GAI-teknologien generelt og søger samtidigt at formidle et overblik over det landskab af GAI-teknologier, der pt. er på markedet.
Derudover introducerer kurset til måder at håndtere den praktiske brug af GAI på i form af prompting og generel interaktion med GAI-teknologi.
Kurset giver mulighed for at følge op med spørgsmål og praktiske erfaringer på en Q&A-session, som finder sted 3 uger efter webinar-delen.
Arbejdsformen veksler mellem oplæg fra undervisere og workshops, hvor det er muligt at arbejde med og drøfte egne erfaringer og udfordringer.
Tidspunkt for webinar: 17. januar 2025 kl. 13-16
Tidspunkt for Q&A session: 7. februar 2025 kl. 13-14.30
Pris: 795,00 kr. eks. moms
Tilmeldingsfrist: 24. december 2024
Deltagerantal: Maks 30 personer
Afbud: Ved afbud til kurset skal du hurtigst muligt kontakte kursusholder. Hvis der er flere tilmeldinger end pladser, bliver der oprettet en venteliste.
Program: Du vil ca. 1 uge før kurset modtage en mail med link til kurset, program mm.
Bertil Norman Andersen (cand.mag.) er specialkonsulent ved Rådgivnings- og støttecentret ved Aarhus Universitet, hvor han har arbejdet med ordblinde studerende på AU i ca. 17 år.
Han har i denne sammenhæng haft et særligt udviklingsfokus på LST (Læse-/skrivestøttende teknologi) ud fra en HCI-vinkel (Human Computer Interaction) og har i løbet af sit virke taget efteruddannelse indenfor AU i IT ved EAAA. Bertil har mangeårig erfaring med undervisning både på universitetsniveau og på kurser og efteruddannelsesforløb for gymnasiale læsevejledere og andre støttepersoner, der varetager SPS-opgaver.
Louise Kold-Petersen (cand.mag.) er læse-/skrivevejleder ved Rådgivnings- og støttecentret ved Århus Universitet. Louise har 17 års erfaring med bla. Studiestøtte, hvor integration af IT-værktøjer har spillet en væsentlig rolle. Gennem årene har hun bl.a. afviklet forskellige kurser og efteruddannelsesaktiviteter i forhold til studiestøtte og LST.