Aarhus Universitets segl

AI kursus

ChatGPT og anden generativ AI for elever og studerende med skriftsprogsvanskeligheder

Hvad er GAI (generativ artificiel intelligens)? Hvilke GAI-redskaber kan være relevante i en uddannelseskontekst? Hvordan kan en hensigtsmæssig (og kompenserende) udnyttelse af disse teknologier se ud for elever og studerende med skriftsprogsvanskeligheder? 

Dette online kursus er for dig, der arbejder med at støtte elever/studerende med ordblindhed eller andre skriftsprogsvanskeligheder, og som ønsker en indføring i og inspiration til at arbejde med området. 

Kurset består af et 3-timers webinar på Zoom samt en opfølgende session med Q&A på 1 ½ time 

Målgruppe 

Kurset er målrettet lærere/undervisere og støttepersoner på ungdomsuddannelser og lange videregående uddannelser. 

Som deltager på kurset får du: 

  • En grundlæggende forståelse af GAI-teknologien – herunder hvad teknologien kan bruges til, og hvilke begrænsninger, der ligger i den 
  • Et overblik over mulige GAI-baserede redskaber, som kan understøtte funktionsnedsatte elever/studerende i læse-/skrivesituationer 
  • En indføring i og redskaber til den praktiske brug af GAI. Fokus vil være følgende:  Hvordan arbejder man med prompting? Hvad er en god opbygning af prompts, der sikrer bedst mulige resultater? Hvad er hensigtsmæssige og knapt så hensigtsmæssige måder at bruge GAI på? 

Efter ChatGPT blev introduceret i 2022 har elever og undervisere på nærmest alle uddannelsesniveauer skullet forholde sig til, at en ny og, for de fleste, temmelig abstrakt teknologi har gjort sit indtog i deres hverdag. 

Dette har rejst mange spørgsmål af både etisk, teknisk og praktisk/pædagogisk karakter. Derfor står vi som undervisere og vejledere med et stort ansvar for at forholde os til muligheder og begrænsninger i den nye teknologi. Dette kræver kendskab til og viden om teknologien, som for mange først skal opbygges. 

Kurset søger at give en grundlæggende forståelse af GAI-teknologien generelt og søger samtidigt at formidle et overblik over det landskab af GAI-teknologier, der pt. er på markedet. 

Derudover introducerer kurset til måder at håndtere den praktiske brug af GAI på i form af prompting og generel interaktion med GAI-teknologi. 

Kurset giver mulighed for at følge op med spørgsmål og praktiske erfaringer på en Q&A-session, som finder sted 3 uger efter webinar-delen. 

Arbejdsform

Arbejdsformen veksler mellem oplæg fra undervisere og workshops, hvor det er muligt at arbejde med og drøfte egne erfaringer og udfordringer. 

Det praktiske

Tidspunkt for webinar: 17. januar 2025 kl. 13-16 

Tidspunkt for Q&A session:  7. februar 2025 kl. 13-14.30 

Pris: 795,00 kr. eks. moms

Tilmeldingsfrist: 24. december 2024 

Deltagerantal: Maks 30 personer 

Afbud: Ved afbud til kurset skal du hurtigst muligt kontakte kursusholder. Hvis der er flere tilmeldinger end pladser, bliver der oprettet en venteliste.  

Program: Du vil ca. 1 uge før kurset modtage en mail med link til kurset, program mm. 

Undervisere

Bertil Norman Andersen (cand.mag.) er specialkonsulent ved Rådgivnings- og støttecentret ved Aarhus Universitet, hvor han har arbejdet med ordblinde studerende på AU i ca. 17 år. 

Han har i denne sammenhæng haft et særligt udviklingsfokus på LST (Læse-/skrivestøttende teknologi) ud fra en HCI-vinkel (Human Computer Interaction) og har i løbet af sit virke taget efteruddannelse indenfor AU i IT ved EAAA. Bertil har mangeårig erfaring med undervisning både på universitetsniveau og på kurser og efteruddannelsesforløb for gymnasiale læsevejledere og andre støttepersoner, der varetager SPS-opgaver.   

Louise Kold-Petersen (cand.mag.) er læse-/skrivevejleder ved Rådgivnings- og støttecentret ved Århus Universitet. Louise har 17 års erfaring med bla. Studiestøtte, hvor integration af IT-værktøjer har spillet en væsentlig rolle. Gennem årene har hun bl.a. afviklet forskellige kurser og efteruddannelsesaktiviteter i forhold til studiestøtte og LST. 

Find din bygning på AU kort

App’en AU FIND kan hjælpe dig med at finde alle bygningsnumre på AU.

Faglig kontaktperson

Administrativ kontaktperson