Fagpakke på Master i it, linjen softwarekonstruktion
Hvis du gerne vil sikre bedre oppetid, hurtigere performance og lettere vedligeholdelse af dine softwaresystemer, så har det stor betydning, hvordan du designer din softwarearkitektur. Fagpakken tilbyder dig et katalog af teknikker, som du straks kan anvende til at gøre arbejdet med softwarearkitektur lettere. Vi arbejder også med evaluering af forslag til arkitektur, inden udviklingsprocessen sættes i gang, og med rekonstruktion af allerede eksisterende arkitektur, og du får indblik i den nyeste forskning inden for softwarearkitektur.
Fagpakken beskæftiger sig med væsentlige og nyere resultater inden for forskning og praksis i emnet softwarearkitektur. En række hovedemner vil blive berørt:
Med denne fagpakke vil du opnå fortrolighed med centrale begreber og problemstillinger inden for softwarearkitektur, samt med teknikker til analyse, design, implementering og evaluering af softwarearkitektur. Derudover vil du opnå fortrolighed med terminologi i relation til analyse og diskussion af softwarearkitektur
Denne fagpakke henvender sig til softwarearkitekter og softwareudviklere med erfaring i udvikling af større it-systemer. Der indgår opgaver som kræver erfaring med at læse og i mindre grad udvikle software ved hjælp af Java og tilhørende værktøjer.
Grundlæggende softwarearkitektur, 5 ECTS
Kurset beskæftiger sig med væsentlige og fundamentale resultater inden for forskning og praksis i emnet softwarearkitektur, herunder arkitekturbeskrivelse og arkitekturdesign og udvikling. Efter gennemførelse af kurset vil du kunne medvirke til at dokumentere og designe moderat komplekse softwarearkitekturer samt analysere arkitekturens egenskaber. Læs mere om kurset i kursuskataloget.
Avancerede emner i softwarearkitektur, 5 ECTS
Kurset beskæftiger sig med væsentlige og nyere resultater inden for arkitekturdesign og udvikling, arkitekturevaluering, arkitekturkonstruktion samt case studies og best practice. I kurset vil du lære at planlægge og udvikle en softwarearkitektur af moderat kompleksitet samt planlægge og foretage en softwarearkitekturevaluering. Læs mere om kurset i kursuskataloget.
Softwarearkitektur udviklingsprojekt, 5 ECTS
Dette kursus består af et større projektforløb omkring en konkret softwarearkitektur. Du vil gennem kurset anvende og reflektere over softwarearkitektur i relation til et større, konkret softwareprojekt. Læs mere om kurset i kursuskataloget.
Undervisningen tilrettelægges som seminarer kombineret med opgaveløsning. Ved seminarerne er der forelæsninger, gruppearbejde og diskussioner. Du skal regne med en ugentlig studieindsats på gennemsnitligt 12-15 timer. Dette kan variere efter forudsætninger og ambitionsniveau.
Enkeltfag | Tidspunkt for undervisning |
---|---|
1. enkeltfag: Grundlæggende softwarearkitektur | Fredage kl. 9-16: |
2. enkeltfag: Avancerede emner i softwarearkitektur | Fredage kl. 9-16: Den 22. august 2025 Den 5. september 2025 Den 26. september 2025 |
3. enkeltfag: Softwarearkitektur udviklingsprojekt | Fredage kl. 9-16: |
Der tages forbehold for ændringer af datoer og tidspunkter for undervisningen.
Undervisningssted:
Aarhus Universitet
IT-byen Katrinebjerg
Åbogade 34
8200 Aarhus N
Adgang til Master i It, linjen softwarekonstruktion forudsætter at ansøger har en af følgende:
Du skal desuden have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Relevant erhvervserfaring betyder, at du skal have beskæftiget dig med udvikling eller implementering af it eller undervisning i it.
Specifikke adgangskrav til fagpakken:
Anbefalede forudsætninger til fagpakken:
På grundlag af individuel vurdering kan der dispenseres fra adgangskravene, hvis det skønnes, at du har tilsvarende uddannelsesmæssige forudsætninger for at kunne gennemføre uddannelsen.
Der kan ikke dispenseres fra kravet om to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, bør du kontakte Efter- og Videreuddannelse for nærmere vejledning.
Er det første gang, du søger om optagelse på linjen, skal du vedhæfte følgende bilag:
Du kan enten søge om optagelse på hele fagpakken Softwarearkitektur i praksis eller på et af de tre enkeltfag. Ikke alle enkeltfag udbydes samtidig.
Ansøgning sker via Aarhus Universitets digitale ansøgningssystem DANS.
Vejledning til login til det digitale ansøgningssystem
Vejledning til at oprette en brugerprofil
Vejledning til opdatering af NemID
Sådan søger du om optagelse på en deltidsuddannelse via det digitale ansøgningssystem DANS
Vi anbefaler, at du har dokumentationen klar i PDF-format, når du starter din ansøgning. Se venligst fold-ud-boksen "Krav til dokumentation".
Hvis du har problemer med at søge via DANS, kan du kontakte supporten via hjælpeformularen. Hvis du har behov for telefonisk support, er du velkommen til at oplyse dit telefonnummer i formularen.
Deltagerbetalingen opkræves i rater forud for semesterstart. Betalingen dækker omkostninger til undervisning, 3 eksamensforsøg pr. disciplin og administration. Fakturaen sendes til din E-Boks.
Udover deltagerbetalingen skal der påregnes udgifter til bøger og eventuelt leje af cloud ressourcer.
Du får først eksamensret, når din deltagerbetaling er registreret i vores system.
Deltagerbetalingen giver dig ret til at følge undervisningen i den periode, du er optaget i. Hvis du ønsker at deltage i det samme undervisningsforløb igen senere, skal du indsende en ny ansøgning om optagelse, og der vil blive opkrævet deltagerbetaling igen.
Deltagerbetaling ved universitetets efter- og videreuddannelser pålignes ikke moms og omfatter ikke udgifter til undervisningsmaterialer.
Statstilskuddet til deltidsuddannelse fastsættes i finansloven for et år ad gangen. Aarhus Universitet tager derfor forbehold for eventuelle justeringer af deltagerbetalingen.
Hvis du ønsker at afmelde dig, efter undervisningen er begyndt, kan du ikke få deltagerbetalingen refunderet. Hvis afmeldingen sker før undervisningens start, kan du få deltagerbetalingen refunderet.
Efter ansøgningsfristens udløb er det ikke muligt at foretage ændringer i indskrivningen, fx fra en disciplin til en anden.
For at Efter- og Videreuddannelse kan registrere din afmelding, skal den sendes skriftligt til evu.nat-tech@au.dk. Husk at oplyse navn, studienummer og hvilke(t) fag du ønsker at afmelde samt dine eller din arbejdsgivers bankoplysninger, så vi kan refundere deltagerbetalingen.
For nærmere oplysninger om uddannelsen, prøvetyper mv. henvises til studieordningen og generelle regler og bekendtgørelser.