De seneste år har Aarhus Universitet haft et stærkt fokus på iværksætteri, som er blevet en væsentlig del af organisationens erhvervsstrategi, hvor formålet er at skabe flere levedygtige virksomheder, der har deres udspring fra forskningsbaseret viden og uddannelser.
Gennem universitetets Technology Transfer Office og fagmiljøernes iværksætterhubs får forskere og studerende vejledning og hjælp til at afsøge det kommercielle potentiale af deres forskning og forretningsidéer.
Som en del af indsatsen åbnede universitetet i 2020 iværksætterhuset The Kitchen i en tidligere hospitalsbygning, der siden er blevet et hotspot for iværksætteri hos både studerende og forskere.
Tiltaget skal styrke kompetencerne og netværket hos de uprøvede iværksættere og sætte dem i forbindelse med offentlige erhvervsinitiativer, relevante virksomheder og det lokale økosystem af iværksættere.
Samtidig modtager brugerne af iværksætterhuset sparring fra erfarne forretningsudviklere og får lettere adgang til finansieringsmuligheder. Flere hundrede iværksættere har allerede benyttet sig af The Kitchens faciliteter eller rådgivning.